Färdigslabbat - skurmatta hett alternativ till bottenmålning

05 Apr 2016 05:130

Powerturf skiljer sig från andra skrovskyddsdukar genom att inte bara skydda utan också avlägsna redan befintlig beväxning under båten.

Bottenfärg har i alla tider betingat ungefär samma literpris som en bättre whiskey. Som om inte det vore nog så är bottenmålning ett kladdigt jobb.

Därför kommer det ständigt alternativa metoder att hålla botten ren och listan kan göras lång med automatiska båtbottentvättar, båtlyftar, spolplattor, och specialdesignade skurborstar för att nämna en del.

Utöver det finns det olika varianter av så kallade skrovskyddsdukar som spänns mellan Y-bommarna i hemmahamnen varpå man kör upp båten på duken som sedan håller beväxningen stången.

En av dessa varianter på skrovskyddsdukar är Powerturf som inte bara skyddar botten från beväxning utan som också avlägsnar redan befintlig beväxning med sina grova borstar. Detta tack vare friktionen som uppstår när båten rör sig på mattan.

Som en extra finess har den också en mittfåra som styr båten rätt även om föraren styr litet snett. En begränsning är dock att duken bara fungerar för mindre V-bottnade båtar på max 2,5 meters bredd.

Pris Powerturf skrovskyddsduk (180 x 240 cm) 6 130 kr. Finns i storlekar upp till 222 x 240 cm.

Read more