SAY Runabout 29 – djärv och stilren kolfiberracer

15 Apr 2016 02:470

Det tyska varvet SAY Carbon Yachts bygger båtar som sticker ut från mängden. Nya SAY Runabout 29 Carbon är inget undantag.

Gudomligt vacker eller kanske rentav ful? Oavsett vad man tycker så lämnar SAY Runabout 29 ingen oberörd. Odiskutabelt är dock att den har ett högt och vackert gångläge med en anfallsvinkel som ger minima våt yta.

Rak stäv, kantiga former och stora öppna ytor är som bekant en trend i modern båtdesign. Men här har man tagit det ännu ett steg. Som tilläggsnamnet Carbon antyder så är båten helt igenom byggd i kolfiber med de fördelar som det ger. En mycket lätt och stark konstruktion.

Badbryggan hör till de största som skådats och ruffen är försvinnande liten med tanke på båtens storlek. Den som gillar båten i stort, men som hakar upp sig på en eller flera detaljer, ska dock veta att SAY Runabout 29 skräddarsys efter beställarens önskemål.

Det går alltså utmärkt att komma med egna förslag på lösningar i stort och smått. Bilderna i den här artikeln visar två varianter på samma grundrecept.

Den ena helt öppen och svart som synden. Den andra med visst skydd av vindruta och ruff.

Under motorhuven sitter det en Mercruiser V8 på 350 hk som räcker till en toppfart på strax under 50 knop.

Read more