Pursuit C238 – optimerad för sportfiske och transport

21 Jan 2016 09:250

Höga fribord, kraftigt dimensionerat skrov och stora runt en rejäl styrplats. Det är amerikanska Pursuits idé om hur en sportfiskebåt ska se ut.

Med den breda och rejält utlagda bogen ska man kunna ta sig ut till fiskestället även i det värsta tänkbara av förhållanden. Väl på plats finns det gott om fria ytor ombord att arbeta på när man ska hantera spö, agn, krok, huggkrok, håv och vad det nu må vara.

Pursuit C238 har med andra ord det mesta som utmärker en båt som är optimerad för sportfiske och därtill fler spöhållare än vad de flesta behöver.

Men man behöver förstås inte vara sportfiskare för att uppskatta en öppen och rymlig båt då den lämpar sig minst lika bra för snabba transporter med plats för halva släkten ombord om så skulle behövas.

Med den rekommenderade motorn, en Yamaha på 250 hk, på akterspegeln kan man räkna med en toppfart på 39 knop. Men vill man så kan man betala 35 000 kronor extra och få en 300-hästare och 41 knop till på topp.

Ingen stor skillnad i fart alltså, men desto mer när det gäller accelerationen.

Förutom många sittplatser och gott om utvändiga ytor så bjuds också många och smarta stuvfack. Mest imponerar stuvfacket under själva styrpulpeten som rymmer en toalett och halvt dussin elaka barn.

Ett nytt grepp är att Yamaha-motorn kan beställas i samma nyans som båten.

Read more