Pershing 140 - största lyxbåten hittills

19 May 2016 04:120

Italienska Pershing firar sina 30 år som lyxbåtproducent med att flagga för sitt största flytetyg hittills. Om det går som planerat så kommer den att vara klar för sjösättning sommaren 2018.

Pershing 140, som nybygget heter, blir också varvets först jakt i aluminium och får de övriga 27(!) nya modellerna som företaget har planerat inom en nära framtid att blekna.

När designern, Fulvio De Simoni, själv beskriver utseendet på denna 42,53-metersjakt så använder så använder han gärna orden aggressiv och sportig. Vidare utlovas "hög komfort och hög ingenjörskonst" i varje finess ombord.

Av alla mer eller mindre annorlunda finesser så framhåller man gärna den lilla sittgruppen på fördäcket (med en jacuzzi intill) som en något alldeles extra.

En annan frestelse är de utfällbara friborden i akterpartiet som bäddar för en trivsam beachclub, som denna finess kallas i superjakt-kretsar.

Inne i båten finns en rejält tilltagen och svindlande lyxig ägarhytt samt ytterligare fyra hytter som rummer upp till tio gäster.

Pershing 140 kommer förstås att motoriseras med rejäla krutpaket till MTU-dieslar och för fattiglappar som måste vända på kronorna så rekommenderas dubbla MTU 4000 M93L 12 V som ger en toppfart på 24 knop.

Det mest frestande motoralternativet är dock 4 x MTU M94-dieslar med vattenjet som ger en toppfart på närmare 40 knop.

Vad Pershing 140 kommer att kosta är ännu inte klart.

Read more