Arronet 27 CCI Work – lättplanande laståsna med bogramp

05 May 2015 04:571

Egentligen är det inte så många som behöver ovanligt råbarkad, stryktålig och snabb och kraftig dimensionerad transportbåt med enorma lastytor. Men likväl "vill-ha-faktorn" skyhög. Vi förstår varför.

Tilläggsnamnet Work säger allt. Det här är en båt för proffs som behöver transportera stora mängder byggmaterial, cementblandare, minigrävare, verktyg och maskiner mellan öarna i skärgården. Eller köra fårskocken till nya betesmarker.

För vem har annars nöje av en båt för en båt för en och en halv miljon som varken har kojer, pentry, toalett eller något annat som hör fritidsbåtar till? Det är frågan som dyker upp när förnuftet regerar.

Men så kan man också låta hjärtat styra. För Arronet 27 CCI Work öppnar nya möjligheter. Som till exempel att kunna lasta ombord cyklar, mopeder eller kajaker till samtliga passagerare. Eller varför inte en fyrhjuling?

Eller tänk tanken att rulla ombord gammelfarmor i sin rullstol. Hon som kanske trodde att hon hade ryckt sin sista strömming eller lagt ut sin sista hummertina för länge sedan.

Arronet 27:ans bäriga skrov, i kombination med den nedfällbara bogrampen, bäddar med andra ord för ett nytt slags båtliv.

Read more