Capri 21 och 25 – nya retroracers från Chris-Craft

21 Jan 2016 05:150

Klassiska linjer i kombination med mäktigt motormuller. Det är den korta beskrivningen av Chris-Crafts senaste skönhet.

Om man är ute efter en praktisk båt så står inte Chis-Crafts senaste skönhet överst på listan.

Men för den som är ute efter en renodlad solkensracer så är förstås nyheten Cris-Craft Capri 25 en riktig frestelse.

Byggd i stekheta Florida så är den också avsedd för färd när vädret är på sitt allra bästa humör snarare än att frakta byggmaterial till landstället en kulen höstdag.

Med detta sagt så skiljer sig inte Capri 25 från sina systerbåtar på något dramatiskt sätt. Dock noterar vi en något rakare stäv och ett längre soldäck över motorrummet än vad gamla Chris–Craft kännare är vana vid.

Under fördäcket finns möjlighet till övernattning i en V-koj som kan kompletteras med en dyna för lite extra plats.

I övrigt har stor möda lagts på finish, detaljer och små smarta finesser som höjer helhetsintrycket och som skapar en lyxig känsla. Exempel på det är den stilfulla klädseln och trädetaljerna omsorgsfullt lackerad mahogny.

Som förare kontrollerar man, om man köper det exemplar som premiärvisas på båtmässan Allt för sjön den 5-13 mars, över en 6,2-liters Mercruiser på 350 hk som beräknas kunna ge en toppfart på 45 knop. Men Capri 25 kan även fås med en rad andra motoralternativ.

Premiär på båtmässan Allt för sjön blir det också för lillasyster Cris-Craft Capri 21 som förstås är mindre men ändå snarlik. Och som gör 45 knop med en 5,3-liters Volvo Penta V8 på 300 hk.

Se Capri 21 i filmklippet!.

Read more