Buster SuperMagnum – kräver en del men ger desto mer

01 Dec 2017 05:330

Ingressen ska inte tolkas som att nya Buster SuperMagnum är farlig. Men faktum är att den kräver litet mer av föraren än de flesta andra båtar i Buster-flottan.

För det är inte länge sedan som man gick ut med buller och bång och deklarerade att man minsann hade slipat steglisterna på sina båtar. Med alla fördelar som det bar med sig.

Bland annat noterades märkbart tystare och mindre slamrig gång. Om havet sedan inte var för upprört så gick de dessutom mjukare.

Men … och här kommer det - slopade steglister gör som bekant också att båten ligger djupare i vattnet och att den därmed drar litet mer bränsle samtidigt som att toppfarten inte blir lika hög.

Med detta sagt så är nya Buster SuperMagnum, med sina markante steglister, inget mindre än ett steg tillbaks. Tillbaks till litet mer slammer och litet mer krävande köregenskaper.

Något som gillas av alla som gillar att köra båt för körandets skull. För med detta kommer också en båt som balanserar högt och effektivt på sin skarpa V-botten. Och som kräver mer av föraren.

Och som rätt hanterad är en fröjd att köra för alla som är - och gillar att vara – på alerten med ratt, trim och reglage.

Se testen!

Read more