Käringön – båtfolkets favorit!

18 Mar 2018 12:140

Fängslande historia, förnämlig restaurang, väl skuddad gästhamn och idyllisk bebyggelse. Det är bara en del av allt som gör Käringön till folkets favorit.

Men så fanns det också en tid då stämningen var så lagom munter här på ön. För i slutet på 1800–talet så var det pastor Simson, och endast han, som styrde och ställde på ön.

Han höll öborna i Herrans tukt och förmaning och förbjöd såväl dans som alkoholhaltiga drycker och leva som han lärde. Punkt.

Men det var då och idag är stämningen och förutom det som finns att se och uppleva på ön så är det just stämningen och gästfriheten på ön som får besökare att vilja komma tillbaka år efter år.

Men med detta sagt rekomederas också ett besök i september då sommargästerna har flytt sin kos. Att då i lugn och ro inta en piggvar på Pettersons krog är något alldeles extra.

Gästhamnen ligger på öns norra ände och väl i skydd från allt utom nordan. I närheten av hamnen finns allt som man kan tänkas behöva. Kiosk, sopstation, toaletter, vatten, vandrarhem/hotell, affär och fiskbutik.

Om man sedan behöver en paus från det hjärtliga men intensiva hamnlivet så finns det lugnare gästhamnar på Käringöns kringliggande öar.

Se reportaget!

Read more