Faster 625 SC – välbalanserad båt i plast och plåt

22 Aug 2017 03:590

Rubriken syftar förstås på köregenskaperna. Men också på det sätt som Faster 625 SC balanserar mellan att vara en stryktålig grovis och bekväm familjebåt.
Se testen!

Man kan förstås ha åsikter om linjespelet, om vindrutan som är betydligt mer funktionell än snygg, och hamnens utsände tvekar inte ett ögonblick när han kallar den för en ladugårdsvägg. Men det visar sig snart att den har sina klara fördelar och att Faster 625 SC har flera föredömligt praktiska lösningar.

Men så är det också en arbetsbåt i grunden. En arbetsbåt som har förfinats och garnerats med sådant som tillverkaren tror och hoppas ska falla vanligt båtfolk på läppen.

Ta till exempel alla stuvutrymmen som både är funktionella och många till antalet. Eller pulpeterna som är rotationsgjutna i polyuretan och därmed både superstarka och lätta. För att nämna en del…

Sist men inte minst balanserar Faster 625 SC på gränsen mellan att vara en genomtrygg transportbåt och en rivig racer med sina köregenskaper som varken överraskar positivt eller negativt.

Se testen!

Read more