Alucat W8 – när lastbarheten betyder allt

18 Aug 2017 08:300

Söker du en liten och stryktålig båt båt med ovanligt stor lastkapacitet så har du en vinnare här. Det gäller bara att stå ut med de märkliga köregenskaperna.

Bred, bärig och lättplanande. Det är goda egenskaper som kommer med Alucat W8. Man kan utan vidare lasta allt från halva släkten till avsevärda mängder byggmaterial - inklusive en cementblandare – och transportera rubbet snabbt och smärtfritt mellan öar i skärgården.

Loka snabbt går det att lassa och lossa tack vare den rejäla bogrampen i fören.

Så långt allt väl och till råga på allt så är Alucat W8 minst lika lämplig som sportfiskebåt då man kan vara aldrig så yvig med fiskespöt utan att fastna i något ombord.

Men så var det det där med köregenskaperna och de små egenheter som kommer med katamaranskrov. Båten lägger sig inte i svängarna som vi är vana vid utan häller sig envist upprätt i alla lägen. Det gäller sålunda att vara på alerten om sjön går hög då en våg lätt kan hugga tag i skrovet och orsaka ett kast.

Det visar sig också att en sjötur med Alucat W8 kan bli en ganska blöt upplevelse då rykvatten tenderar att vilja leta sig ombord.

Det gäller alltså att ta det onda med det goda när man kör denna båt som är något alldeles extra när det gäller lastkapacitet.

Se testen!

Read more