Bella 620 C – en duglig ovädersbåt

14 Jun 2017 05:260

I Bella 620 C får man en duglig som transportbåt, lastbåt och till och med övenattningsbåt till ett bra pris som gör att man kan leva med dess uppenbara brister.

Det går att leva med det mesta av tveksamma lösningar på båtar om man vet om dem innan de inte kommer som en överraskning.

Bella 620 C är en prispressad och duglig transportbåt med ett lättdrivet skrov som gör att man kommer undan med en förbrukning på väl under litern per sjömil om man gasar måttligt.

Men där slutar lovsången. För Bella har tagit genvägar när det gäller ljudisolering och när skrovet slamrar så bidrar hytten till att ljudnivån närmar gränsen för vad som är okej när havet är gropigt.

Testexemplaret i videon hade hiskeliga 250 hk på akterspegeln vilket ger en toppfart på 37 friska och ljudliga knop. Förnyftigast är dochk att beställa sin Bella 620 C med en 150-hästare.

Ett hett tips är också att kryssa för trimplan i listan över extrautrustning (11.900 kr) för att V-botten ska kunna göra sitt jobb även i sidsjö.

Sätt ett kryss även för gardiner i kabinen (5.750 kr) om man vill kunna sova i båten utan en känsla av att ligga i ett skyltfönster.

Se videotesten!

Read more