Silver Shark BR 580 – prispressad båt i plast och plåt

30 Jan 2017 06:351

I en rak jämförelse med konkurrenterna så framstår Silver Shark BR 580 som den svagaste båten. Men med tanke på det låga priset så är den till stora delar – eller kanske rentav helt – förlåten.

När Silver Shark BR 580 ställs mot Arronet 20.5 SPO Anytec 622 SPD mitt i vintern så blir det märks det extra tydligt att den är tillverkad med en betydligt stramare budget.

Fattas bara. Här har vi, till skillnad från de båda andra helsvetsade båtarna, att göra med ett aluminiumskrov i kombination med en plastinnerliner. På gott och ont.

Den mest påtagliga nackdelen är att den inte kommer känns lika stryktålig, robust och självklar som allvädersbåt.

Likväl har den allt som behövs för normalt bruk och snabba transporter på skyddade farvatten - till ett pris som är avsevärt lägre än sina konkurrenter.

Med tanke på det är det mesta förlåtet. Vi säger det mesta. För totalintrycket dras ner av att Silver Shark BR 580 känns framtung och frustrerande trög i det övre fartregistret.

Under testkörningarna kommer vi inte ens i närheten av den toppfart på 43 knop som utlovas i specifikationen. Något som med största sannolikhet skulle kunna avhjälpas med lite större noggrannhet när det gäller inställningar och utprovning av propeller vid leveransen.

Se den när Silver Shark BR 580 ställs mot Arronet 20 5 SPO och Anytec 622 SPD i en tuff vintetest!

Read more