Powerboat Weekend – mäktigaste motorfesten!

24 Jan 2017 05:100

Del 1. Powerboat Weekend Stockholm är en sanslös motorfest och ett frosseri i putsade motorrum, raka rör och mäktigt motormuller i landets fräckaste muskelbåtar.
Hamnen.se var där!

Hoj- och bilträffar i all ära. Men om det är flest antal hästkrafter per ekipage som räknas så måste man ut på sjön.

För var annars kan det bli tal om fler än bara en V8:a under motorhuvarna?

Powerboat Weekend Stockholm är motorfesten som samlar landets allra mäktigaste muskelbåtar. Ett eldorado för kräsna motoröron som förstår att ljudet av vansinnigt vässade V8:or är ljuv musik. Inget annat.

Denna motorfest är också årets höjdpunkt för alla som älskar motivlackade skrov, plyschklädda inredningar och fördäck långa som arbetsveckor.

Sist men inte minst är detta tillfället då man träffas och pratar om steglister, kompressorer, luftintag, kubiktum, stigning, diameter, cupning, slip – ja alltså det som verkligen betyder något.

Den som undrar hur mycket bränsle som går åt får fortsätta att undra. Här är det ingen som räknar miles per gallon. Bara smiles per gallon. r ingen som räknar milest per gallon.

I somras delades detta spektakel upp i två separata så kallade Poker Run-tävlingar. En på fredagen med start i centrala Stockholm och mål i Nynäshamn. Och så ytterligare en på lördagen med start i Nynäshamn och mål i Sandhamn.

Hamnen.se var på plats och fångade det mesta av det bästa i ord och bild.

Se reportagen som publiceras i flera delar med början här och nu!

Read more