Nordkapp 605 Enduro Ranger – första turen med första plåtbåten

20 Nov 2015 08:250

Det här är en tidig testkörning med Nordkapp 605 Enduro Ranger. Så tidig att båtens konstruktör, Espen Thorup, har hunnit testa den ännu.
Häng med!

Nordkapp som har fått mycket beröm för sina tuffa plastbåtar har nu breddat utbudet. På en pressvisning i Polen fick Hamnen.ses utsände chansen att ta pulsen på varvets första båt i plåt.

Det ska snabbt visa sig att den har tydligt släktskap med sina systermodeller i plast. För när det gäller allt utom själva skrovet så känns de många smarta lösningarna igen.

Båtdesigner Espen Thorup, har vi fått erfara, är en man som lägger stor vikt vid funktionen i stort och smått. Allt enligt mottot: Funktionen i första hand. Om det sedan ser snyggt ut så är det en bonus.

Men köregenskaperna då? Ja på det området tvingas vi här uttrycka oss försiktigt. Innan Hamnen.ses utsände slog klorna i nya Nordkapp 605 Enduro Ranger så hade inte ens självaste Thorup hunnit köra den. Ej heller någon annan av de närmast sörjande på Nordkapp Boats.

Ej heller hade man hunnit med det lilla men ack så viktiga finliret så som att prova ut rätt propeller eller hissning av motorn. För att nämna en del…

Här får vi dock en första bekantskap som får oss att tro att Nordkapp kan göra sig gällande i den snabbt växande plåtbåtsdjungeln.

Read more