Buster M2 - tål en rejäl avhyvling

10 Feb 2015 09:240

Allt sedan den första Busterbåten sjösattes 1977 har inriktningen varit densamma. Att tillverka stryktåliga och säkra båtar som kräver minimalt med underhåll. Något som man med tiden har blivit strålande bra på.

Frågan är bara om den tål så mycket som det påstås? Går det att landstiga på en bergknalle av hårdaste granit utan att den tar stryk? Kan man bryta is med den utan att det börjar läcka i svetsfogarna? Och vad händer om man provocerar den till max med fullfartsgirar och annat otyg? Hamnen.se testar detta. Och litet till.

Klart är att Buster M2 är en fostrande båt som direkt ger kvitto på om man gör rätt med ratt, reglage och trim. Men utan att för den skull straffa sin förare vid mindre genomtänkta manövrar.

Busters adelsmärke är att vara fulsnygg redan när den lämnar fabriken. Därför man sig heller inte tvingad att ta fram putstrasan mer än i undantagsfall.

Dewtta är med andra ord en båt som levererar en stor portion körglädje. Men utan att för den skull kräva speciellt mycket tillbaks i form av underhåll och omvårdnad.

Read more