Agapi 950 - både och eller varken eller?

22 Jan 2015 11:530

En märklig rubrik kan tyckas. Men efter att ha testkört och synat Agapi 950 i sömmarna en hel dag så kan Hamnen.ses reporter konstatera att den är en stor, bärig, mäktig och stabil. Frågan är bara vem den riktar sig till?

En RIB på närmare tio meter är förstås en lika ovanlig som mäktig syn. Mäktig är också känslan när man kör den på upprört vatten. För den låter sig inte provoceras hur man än försöker.

På akterspegeln sitter det en Yamaha på 350 hk. Något som kan låta mycket. Men med tanke på båtens storlek så är det ändå ett blygsamt motorval. Mer än något annat är Agapi 950 väldigt trygg och på gränsen till tråkig att köra.

Rent skrovmässigt bygger Agapi 950 på föregångaren 750. En båt som har fått massor av välförtjänt beröm för sina goda, för att inte säga fantastiska sjöegenskaper. Och som levererar en betydligt större portion körglädje än sin storasyster.

Agapi 950 är med andra ord såväl mäktig som trygg, stabil och bärig. Anmärkningsvärt är också att den kan trailas efter en större personbil som till exempel en SUV som BMW X5 eller Audi Q7.

Det bestående intrycket är att Agapi 950 ligger i gränslandet mellan en tuff RIB och en bekväm bobåt. Utan att vara något av detta fullt ut.

Read more